En sådan där obscent god drink som leder en rakt i fördärvet... Fick receptet av bartendern på Kött- och Fiskbaren på Vasagatan/Gamla Brogatan men moddade det lite grann.
För en LEMON CHEESE COCKTAIL behöver du bland annat den italienska hasselnötslikören Frangelico, den svinsöta spanska Licor 43 med sin nästan överväldigande vaniljsmak och dessutom en Limoncello. Sådana finns det enormt många varianter av, i synnerhet om man åker till Italien - och det ska tydligen gå att koka ihop egen hemma, om man vill. Jag har dock fastnat för märket Biostilla.
För två cocktails:
5 cl Frangelico
5 cl Limoncello*
4 cl Licor 43
8 cl citronsaft
1 äggvita
Angostura bitters
Häll alla ingredienser utom bitters i en shaker utan is. Skaka kraftigt i cirka tjugo sekunder. Denna "torrskakning" är till för att få ett fint äggskum.
Addera is i shakern och skaka igen för att kyla ner. Sila upp i väl kylda glas. Stänk lite angostura på skummet för dekoration och extra krydda.
Njut. Det här är en riktig efterrättsdrink. Syrlig, jättesöt, nötig och på grund av äggvitan nästan lite krämig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar